Kan ik over een week pijnloos staan en zitten? Voor het gezin zou dat wel heel erg fijn zijn! Bij opstaan wel toenemend pijn, maar pijn bestaat vooral uit zeurend gevoel in de onderrug. Ook wel uitstraling in bil en enkel, maar zit op het niveau van irritatie ipv pijn. Na de sauna tot dusver (10u) niet echt pijn meer gehad, ook geen uitstraling. Zometeen kijken bij de optocht en naar Fedor op zijn wagen. Ben dan wel een half uur aan het lopen en fietsen. Niet mezelf laten verleiden om te lang te blijven. Vanmorgen heb ik het herstel vergeleken met het bereiken van escape velocity van een raket. Wanneer een raket aan het opstijgen is en even geen boost meer levert, dan vertraagt zijn snelheid en valt hij uiteindelijk terug naar aarde. Er is een moment waarbij de afstand tot de aarde en de snelheid van de raket maakt, dat de raket niet meer terug naar aarde kan vallen. De raket heeft dan de escape velocity bereikt. Zo voel ik het ook met mijn rug. Door een tijdje mijn regime van rust en zoveel mogelijk plat liggen te negeren, vertraag ik daarmee mijn herstel. Er komt een punt waarop staan mijn onderrug niet meer irriteert en het bewegen mijn herstel gaat stimuleren. Dan hebben we escape velocity bereikt. Ik heb dat punt nu nog bereikt. Overdag 3x 20min naar het dorpsfeest gegaan. Had hier weinig last van. ‘s avonds - omdat het toch zo goed ging - patat gehaald, waarvoor ik 2x 5min in de auto moest rijden. Hier veel last van gehad. Hele avond branderig gevoel in mijn bil en bovenbeen gehad. Toen ik op de wc ging zitten voor het eerst in weken weer een stoot zenuwpijn door mijn lijf gevoeld. Voel me dom. Hoop niet dat ik nu weer weken teruggeworpen ben in mijn herstel.